Изработка на Уеб Сайт и Онлайн Магазин

Достигнете повече клиенти чрез най-бързо развиващата се среда за продажби – онлайн търговията. Представете продуктите и услугите си на широка аудитория и привлечете нови клиенти. Ние ще работим с вас за създаването на съдържание и оптимизацията на вашият сайт, за да изпреварите конкуренцията и да бъдете лесно забелязани.

В днешно време всеки, който се занимава сериозно с бизнес знае колко важно е онлайн присъствието на предлаганите от него стоки и услуги. Трудно е обаче да бъдем навсякъде и да сме компетентни във всяка област, затова си наемаме счетоводители, работници, а защо не и уеб дизайнери, които да свършат времеотнемащата и непосилна за нас работа, докато ние се занимаваме с по-важни задачи.

Какви сайтове изработваме?
ВИДОВЕ УЕБ САЙТОВЕ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ

-file

ИНФОРМАЦИОНЕН САЙТ

Както подсказва наименованието, това е сайт, който предоставя информация за даден продукт или услуга. Към тези сайтове спадат и сайтове на хотели и къщи за гости, без възможност за онлайн резервация и плащания.

-suitcase

ФИРМЕН ИЛИ КОРПОРАТИВЕН САЙТ

Фирменият сайт е подобен на информационният, но той може да бъде както само информация и мисия на фирмата, така и нейното официално Интернет представителство.

-professions-and-jobs

ЛИЧЕН САЙТ (БЛОГ)

Това е сайт с нестопанска цел, където собственикът публикува интересни и любопитни статии, свързани с хобито или професията му.

-team

САЙТ ЗА УСЛУГИ

Към тази група сайтове спадат сайтовете за фризьорски салони, фитнес центрове, йога, адвокатски кантори сватбени агенции, цветарски магазини, градинарски услуги и други.

-coffee-cup

САЙТ ЗА РЕСТОРАНТ ИЛИ ЗАВЕДЕНИЕ

Изработваме и сайтове за заведения, кафенета, ресторанти и кетъринг услуги.

Подходящи за мобилни устройства
МОДЕРЕН ДИЗАЙН, С КОЙТО ДА СЕ ОТЛИЧАВАТЕ ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА

В днешно време дизайнът на сайта е едно от най-подценяваните, но и едно от най-важните условия за неговия успех. И това не е така само от потребителска гледна точка. Посетителите на сайта ще оценят дизайна му по неговата „приятна за окото“ визия и наличието на удобна функционалност (като възможност за търсене и сегментиране на информацията в сайта; лесен и удобен процес за събиране на заявки; възможност за коментиране и др.) Но освен от посетителите му, дизайнът на сайта ще бъде оценяван и от търсачките, които съобразно този и много други фактори, ще прецени на кое място да постави сайта в резултатите си.

Красивият и удобен сайт, както за мобилни устройства, така и за компютри и таблети се оказва изключително важен за класирането в Google. Затова е важно, когато Ви предстои изработка на сайт да мислите не само за външния вид, но и за бъдещата му оптимизация.

Значението на дизайна за класирането на сайтовете стана особено актуална тема в края на 2018 година. Тогава Google пусна т.н. „първоначално индексиране на сайтовете за мобилни устройства“. Това означава, че ботът на търсачката, който преминава през сайта ви, вече ще вижда първо мобилната му версия, а след това тази за настолни компютри. Тоест, мобилната версия на сайта вече придобива по-голяма тежест в класирането на търсачката, отколкото тази за настолни компютри.

Това се очакваше, понеже през последните години наблюдаваме висок ръст на потребителите от мобилни устройства. Затова е от ключово значение при изработка на уеб сайт -той да бъде съобразен с изискванията за мобилност.

Потребителски сесии, според устройстовто

Мобилни устройства и таблети 75%
Настолни компютри и лаптопи 25%

75% от всички потребители идват на сайта ви от телефон или таблет и само 25% от настолни компютри.

Затова ние ще направим един модерен, адаптивен (Responsive) дизайн за Вашия сайт, който да е лесен и удобен, както за настолни компютри, така и за мобилни телефони и таблети.

Лесен административен панел на Български език
УДОБЕН АДМИНИСТРАТИВЕН ПАНЕЛ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Удобен административен панел на Български език

По своя начин на направа и ползване от собственика им, уеб сайтовете биват статични и динамични. Ние изработваме изцяло динамични уеб сайтове, направени на платформата WordPress.

Повече за самата платформа и защо трябва да изберете нея за вашия уеб сайт, може да прочетете тук.

Основната разлика между статичните и динамичните уеб сайтове е, че при динамичните разполагате с удобен, административен панел, от който да управлявате съдържанието на сайта.

През административния панел ще имате възможност да добавяте неограничен брой нови страници на сайта, мултимедийно съдържание (снимки и видео) и публикации, както и да редактирате с лекота вече съществуващите.

Цветове и фирмено лого
ИЗРАБОТКА НА ФИРМЕНО ЛОГО И ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩИ ЦВЕТОВЕ ЗА САЙТА

Изработката на фирмено лого и подборът на подходящи цветове за сайта ви не са лесна задача. Те са свързани с изглаждането на правилен имидж на бранда, съобразен с характера и целите на бизнеса и изпращане на точните послания към неговите клиенти и партньори. Според своята конкретна тематика, сайтовете от различни пазарни ниши, целят създаването на различни внушения чрез дизайна си. Така например, сайт, който представя услугите на адвокатска кантора трябва да вдъхва доверие, професионализъм и сериозност с дизайна си. Докато сайт за скокове с парашут трябва да изглежда авантюристично, безстрашно и забавно, което ще се постигне именно с избора на правилен дизайн и формено лого с подходящите цветове и символика.

Изработката на лого, което да вдъхва доверие у клиентите и изборът на цветове за сайта, които да не са натрапващи и да си подхождат, са сред основните критерии в изграждането на позитивно възприятие за марката.

Затова е много важно да се доверите на професионалисти, които да създадат правилно имиджа на вашият бизнес в интернет.

SEO оптимизиран сайт
SEO ОПТИМИЗАЦИЯ ЗА ПО-ДОБРО КЛАСИРАНЕ НА УЕБ САЙТА ВИ В GOOGLE

SEO оптимизация за класиране в Google

Всички големи търсачки, като GoogleYahooBingYandex и т.н. класират различните сайтове, като определят качеството им по предварително зададени критерии.

Това класиране не е същото, като платените резултати от търсенето и не включва плащане към съответната търсачка, а така наречената SEO оптимизация.

Google, който е най-използваната търсачка в България, а и в света използва над 200+ фактора, за да прецени кой сайт е достоен да се класира по-добре от конкурентите в съответната ниша. Затова е много важно да се направи пълен одит на съдържанието на сайта и да се покрият всички фактори, определящи позиционирането му.

Факторите за класиране в Google се разделят на вътрешни и външни. Вътрешните фактори засягат оптимизирането на вътрешните страници на сайта, така че да подскажат на търсачката, за кои ключови думи искате да се класират.

Външните фактори са второстепенни, но също са от изключителна важност при по-конкурентните ниши. Към външните фактори се отнасят социалните сигнали, връзки (линкове) към сайта, потребителски ревюта в други сайтове и други. Затова външните фактори се смятат за по-трудни за покриване от сайтове, но за сметка на това носят голямо предимство.

Скорост на зареждане
ОПТИМИЗАЦИЯ НА СКОРОСТТА НА ЗАРЕЖДАНЕ НА СТРАНИЦИТЕ

Оптимизация на Скоростта

Скоростта на зареждането на целия уеб сайт е следващият от най-важните фактори за органичното му класиране в Google.

Скоростта на сайта ви зависи от избора на подходящ хостинг, от правилната настройка на кеша, от избора на добре кодирани разширения и тема и т.н.

Съществуват и редица инструменти, с които може да тествате скоростта на сайта си безплатно.

Нашият екип е особено взискателен към скоростта на сайтовете, които правим и както може да видите, нашият собствен сайт (webseo.bg) зарежда за около половин секунда.

Ако изберете нас за изработка на уеб сайта Ви - ние ще се погрижим той да бъде бърз и удобен.

Google Analytics и Google Search Console
ИНТЕГРАЦИЯ НА GOOGLE ANALYTICS И GOOGLE SEARCH CONSOLE

Интеграция на Google Analytics и Google Search Console

Интегрирането на Google Analytics на сайта ви е важна стъпка, за да можете да проследявате посетителите си и действията, които те извършват на него.

С помощта на Google Analytics ще имате свой собствен, безплатен софтуер, с който да анализирате аудиторията си и да виждате от къде хората влизат и напускат сайта Ви, както и много полезни статистически данни.

Разбира се има няколко начина за инсталиране на Google Analytics, като част от тях значително забавят работата на сайта.

Както отбелязахме в предната точка скоростта е един от най-важните фактори за класирането ви. Ние ще интегрираме кода на Google Analytics, така, че той да не забавя работата на сайта. Кода ще зарежда асинхронно и след като всичко друго на страницата вече е заредило, за да не пречи на работата на посетителите.

Другият важен инструмент на Google, който задължително трябва да се свърже с всеки сайт, който иска бързо индексиране и обхождане на страниците му е Google Search Console. С помощта на този инструмент и картата на сайта, за която ще говорим след малко, може да бъдете сигурни, че страниците ви ще се индексират максимално бързо, след публикуването им.

Ние ще настроим и интегрираме и двата инструмента по възможно най-добрият начин, съобразено с целите на уеб сайта ви. Също така ще ви обясним как да ги използвате, за да извлечете максимална полза от тях.

Неограничен брой страници
ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ СТРАНИЦИ И ПУБЛИКАЦИИ

Както вече споменахме сайта Ви ще е изграден на най-използваната система за изграждане на сайтове – WordPress. Поради тази причина освен, че ще можем лесно да надграждаме сайта и да добавяме нови функционалности към него, когато е необходимо вие ще можете сами да създавате неограничени на брой страници и публикации, с лекота.

Интегрирана Google карта
СЪЗДАВАНЕ НА АТРАКТИВНА КОНТАКТНА СТРАНИЦА С GOOGLE КАРТА, С ВАШЕТО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Контактна страница с Google карта

Контактната страница на един сайт е мястото, от където хората могат да се свържат с бизнеса ви. Било то за запитване, относно услугите, които предлагате, за реклама, при проблем и др.

Много често контактната страница се посещава от посетителите, когато се опитват да разберат къде е физическият обект на сайта (ако има такъв).

Затова е важно тази страница да е направена добре, да е в тематиката на сайта и да зарежда Google карта с локацията на бизнеса ви.

За да се случи това първо трябва да се направи и оптимизира Google My Business профил, който да се верифицира, с помощта на писмо по пощата, в рамките на 14 дни.

След това бизнесът Ви ще е достъпен в Google Карти и клиентите ви ще могат да оставят оценки за него в Google My Business.

Освен това ние ще свържем профила ви с новия ви сайт, като позволим динамично да се извлича карта на местоположението ви на контактната страница. Също ще ви съдействаме за направа на Google My Business страница, ако все още нямате такава.

XML Sitemap
СЪЗДАВАНЕ НА КАРТА НА САЙТА (SITEMAP)

Картата на сайта (sitemap) представлява XML списък с всички страници и публикации в него. Картата, която ние ще създадем за вашият сайт ще е напълно динамична, което ще рече, че новите страници и публикации, които създавате ще се добавят автоматично към нея.

Картата на сайта също трябва да бъде включена във файла Robots.txt и добавена към Google Search Console. По този начин ще сте сигурни, че новите страници и публикации, които добавяте ще се индексират възможно най-бързо.

Имейл сървър
НАСТРОЙКА НА МЕЙЛ СЪРВЪР И МЕЙЛ КЛИЕНТ

Настройка на Email сървър

Правилната настройка на мейл сървърът на сайта ви осигурява безпроблемно изпращане и получаване на email-и от/до избран от вас имейл, включващ вашият собствен домейн.

Например, нашият работен email е: office@webseo.bg

Смятаме, че използването на email от домейнът на сайта изглежда престижно, както за потребителите, така и за вашите партньори и други лица, с които ще осъществявате бизнес кореспонденция.

Спам защита
ЗАЩИТА ОТ СПАМ И ДВОЙНА ЗАЩИТА СРЕЩУ ХАКЕРСКИ АТАКИ

Защитата на сайта и имейлът ви са от ключово значение за вашият бизнес.

Защитата на сайта започва от хостинга, затова ние ще ви помогнем за правилен избор на сигурен и наджежден хостинг доставчик, снабден със защита от хакерски атаки на ниво сървър.

Ще настроим SpamAssassin, за да не бъдете притеснявани от спам имейли или поне по-голямата част от тях.

Ще активираме и допълнителни защити на контактните страници и на всички страници, които могат да бъдат уязвими.

SSL сертификат
БЕЗПЛАТНО ИНСТАЛИРАНЕ НА SSL СЕРТИФИКАТ

С хостинг планът си ще получите безплатно SSL сертификат. Този сертификат криптира връзката между потребителя и вас и осигурява допълнителна защита.

SSL сертификатът, всъщност е и един от факторите за класирането на сайта Ви в Google и това го прави изключително важен за всеки уеб сайт.

Поддръжка на сайта
ПОДДРЪЖКА НА ОБНОВЛЕНИЯТА НА ТЕМАТА И РАЗШИРЕНИЯТА И ПОСТОЯНЕН МОНИТОРИНГ

Поддръжката на сайта ви включва обновлението на системата, темата и разширенията му на месечна база, както и мониторинг на статуса на сървъра и комуникация с хостинг компанията, в случай на грешки и повреди. Най-общо казано това е пълното администриране на вашият уеб сайт.

Ние с удоволствие ще ви обясним как да обновявате сайта си и да преглеждате сървъра си за необичайни натоварвания и други грешки.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТ