Изработка на онлайн магазин от WebSEO.bg

Разполагате с качествени доставчици на интересни продукти и мислите да отворите магазин, за да ги предлагате? Тогава със сигурност трябва да помислите и за варианта онлайн магазин. Предимствата на онлайн магазините са много. Като започнем от значително по-ниски разходи за наем и начална инвестиция и завършим с това, че ще имате възможност да продавате продуктите си на много по-голяма аудитория, отколкото ако имате физически обект. Другият разход, с който ще се разминете, в случай, че имате само онлайн магазин е закупуването и поддръжката на касов апарат.

Към услугата изработка на онлайн магазин причисляваме и всички други сайтове, с по-широка функционалност от информативният уеб сайт, като сайтове за хотели и къщи за гости с вградена система за онлайн резервации и предварително заплащане с кредитна/дебитна карта и други.

Онлайн магазини и сайтове за хотели с възможност за резервации

Изработка на онлайн магазин

Както подсказва името му това е уеб сайт с разширена функционалност – пазарска количка, позволяващ на посетителите да добавят продукти и да извършват поръчки, през него. Тук влизат и сайтовете за ресторанти, разполагащи с онлайн меню за поръчка на храна за дома.

Изработка на сайт за хотел

В тази графа влизат изработката на уеб сайтове за хотели и къщи за гости, които включват система за онлайн резервации, предаварително заплащане на резервацията с карта и други разширени функционалности, необходими за конкретният бизнес проект.

В случай, че имате идея, която не е упомената по-горе, може да ни изпратите запитване, което ще разгледаме в най-кратки срокове и ще измислим най-добрият начин за нейната реализация.

Какво включва базовата цена за изработка на онлайн магазин?

Търсите качествена изработка на печеливш онлайн магазин на ниска цена? Изберете нас, за да го създадем за вас.

Началната цена, която предлагаме за изработка на оптимизиран онлайн магазин или сайт на хотел с вградена система за резервации е 2999лв. с ДДС, като тя включва:

Модерен дизайн, подходящ за настолни компютри, мобилни телефони и таблети

В 21-ви век дизайнът на вашият онлайн магазин е началното впечатление на посетителя. Едно от най-важните неща за постигане на максимални конверсии е магазинът ви да е удобен, както за настолни компютри, така и за мобилни телефони и таблети. Ние, разбира се, ще се погрижим за това дизайнът ви да вдъхва увереност, да е лесен за навигация и да се адаптира спрямо устройството, от което се достъпва.

Изискването сайтът ви да е подходящ за всички устройства е и едно от важните условия за доброто му класиране в Google.

Адаптивният (Responsive) дизайн стана задължителен елемент за всеки уеб сайт и онлайн магазин, който иска да се класира на високи позиции в търсачките и по-специално в Google от края на 2018 година. Тогава от Google въведоха т. нар. Mobile First Indexing. Това означава, че вече ботът на търсачката, който преминава през сайта ви ще го прави първо от мобилно устройство и съответно ще вижда първо мобилната му версия. Затова и сайтовете без такава постепенно ще отпаднат от класацията на Google.

  • Мобилни устройства 75% 75%
  • Настолни компютри 25% 25%

Това, разбира се, не е изненада тъй като от доста време наблюдаваме, че около 75% от всички посетители, достъпват сайтовете от мобилни телефони или таблети, а само 25% са от настолни компютри и лаптопи. Процентът на конверсии от мобилните посетители също е доста по-висок.

От Google дори са направили инструмент, с който може да тествате всяка страница от сайта си за удобност на мобилни устройстваhttps://search.google.com/test/mobile-friendly

Удобен административен панел на български език

Административен Панел на Онлайн Магазин от WebSEO.bg

Според начина си на използване и създаване сайтовете биват статични и динамични. При статичните сайтове всичко е код и промяната на съдържанието става значително по-трудно.

Ние изработваме изцяло динамични сайтове и онлайн магазини, направени на най-използваната система в света – WordPress, като за да я превърнем в онлайн магазин ще използваме и безплатното разширение WooCommerce. Още информация за платформата и защо трябва да изберете нея, може да прочетете тук.

Предимствата на динамичните сайтове са много, но основното е, че ще можете с лекота да добавяте неограничен брой страници, публикации, снимки, видеа, продукти и продуктови категории към магазина си, през удобен панел, преведен на български език.

Изработка на впечатляващо лого и избор на подходящи цветове за онлайн магазина ви

Логото и цветовете на онлайн магазина ви, заедно с дизайна му са първото впечатление на всеки посетител. Тези важни елементи всъщност са важна част от превръщането на посетителя в клиент.

От изключително значение е цветовете на сайта ви да не изглеждат спамърски, нюансите да си подхождат, както с дизайна, така и с логото и цялостната идея на бизнеса.

Ние работим с изключителни професионалисти в сферата на уеб дизайна и можем да гарантираме качествена изработка на подходящо лого и избор на чудесни, ненатрапващи цветове за новият ви онлайн проект, като всичко това е включено в базовата ни цена за изработка на онлайн магазин.

SEO оптимизация за по-добро класиране на онлайн магазина в Google

SEO Оптимизация за по-добро класиране в Google

Търсачките, като Google, Bing, Yahoo, Yandex и т.н. определят кой сайт да се класира за конкретна ключова дума или фраза, спрямо релевантността му.

Най-използваната търсачка в света, а и в България е Google. А Google използва над 200 фактора за да класира дадена страница и да прецени дали тя е по-добра от конкурентните си. Тук идва на помощ SEO оптимизацията за търсачки и по-специално за Google.

Оптимизацията на онлайн магазина започва с пълен одит на неговите вътрешни страници и проучване на подходящите за нишата ключови думи.

След това се пристъпва към оптимизирането на съдържанието на магазинаФакторите, които трябва да бъдат покрити се разделят на вътрешни и външни. Към вътрешните фактори спада оптимизацията на цялостносто съдържание на сайта. Оптимизира се текста, снимковия материал, заглавията на страниците, продуктовите страници, категориите и други неща, важни за класирането на сайта, за да може да получавате качествен, безплатен трафик от Google. Външните фактори за класиране включват изграждането на качествени връзки от доверени източници към сайта ви.

Нашият базов пакет за изработка на онлайн магазин включва пълна вътрешна SEO оптимизация на до 30 страници в онлайн магазина ви. Като след това ще ви обясним как да оптимизирате бъдещите страници и продукти, които ще публикувате сами, за да се класират те максимално добре. 

Базовият пакет включва още и базова външна оптимизация, която включва изграждане на профили в социалните мрежи и добавяне на онлайн магазина ви в 6 от най-важните директории и каталози в България.

Оптимизация на скоростта на зареждане на онлайн магазина ви

Оптимизация на скоростта на зареждане

Скоростта на зареждане на страниците в онлайн магазина ви е един от най-важните фактори, както за посетителите, така и за класирането му в Google.

Според изследване на Google всяка секунда е важна за конверсиите ви и затова по-бързите сайтове получават предимство в класирането.

От Google са предоставили и инструмент, с който да тествате бързината на зареждане на ресурсите на страниците си, който може да погледнете тук: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Този инструмент не тества конкретно скоростта на сайта, а по-точно факторите, които могат да я подобрят още повече. Понякога обаче тези фактори са за сметка на функционалността на сайта Ви и трябва да се направи правилният баланс от техники за оптимизация и функционалност, който да доведе до най-добри резултати.

Съществуват и други тестове за скорост, които може да направите, като https://tools.pingdom.com/ и www.webpagetest.org, но тук трябва да имате впредвид това, че тези инструменти тестват сайта ви от сървъри извън България, а това винаги оказва негативно влияние върху теста.

За да направите по-точен тест на скоростта на даден сайт е най-добре да използвате собственият си компютър или мобилен телефон и да видите колко бързо зарежда той от там. Най-лесно може да направите това с Opera браузър, като напишете в полето за URL: opera://speedtest

Нашият сайт в момента е максимално оптимизиран и средното време за зареждане е 0.5 сек. (половин секунда), което е по-добро от 95% от всички сайтове и го прави един от най-бързо зареждащите сайтове в България. Затова със сигурност няма да съжалявате ако ни се доверите, ние ще направим сайта ви максимално бърз и функционален.

Интеграция на онлайн магазина с Google Analytics и Google Search Console

Интеграция на Google Analytics и Google Search Console

Тук ще поговорим за два от инструментите на Google, които ще помогнат както за по-бързото индексиране и класиране на сайта ви, така и за това да научите повече за вашите клиенти.

Google Analytics е най-мощният инструмент за анализ на посетителите към момента. При правилна интеграция той ще ви помогне да проследявате действията на посетителите си, ще създаде демографски данни за аудиторията ви и още куп статистики, които ще са ви от полза, особенно когато започнете да създавате реклами и да ги насочвате към правилните хора.

Затова е много важно онлайн магазинът ви да е интегриран с тази невероятна система за анализ на потребителското поведение.

Другата платформа на Google, с която ще интегрираме магазина ви е Google Search Console. Това е система, която помага на търсачката да открива новите ви страници, продукти и категории по-бързо, но също така и известява при евентуални грешки, които биха могли да пречат на правилното им индексиране. Интеграцията и настройката на Google Search Console е особенно важна ако искате сайта ви да се класира добре и да научавате за възникнали проблеми с индексирането му веднага щом такива се появят.

Освен, че ще интегрираме и двата инструмента по най-добрият начин с онлайн магазина ви, ще ви покажем и как да ги използвате, за да извлечете максималното от тях.

Възможност за приемане на различни видове плащания в онлайн магазина

Възможност за приемане на различни видове плащания

Въпреки, че основният метод за разплащане с онлайн магазините в България, в момента е наложен платеж, с разрастването на всеки магазин, а и при определени ниши плащанията с ePay, EasyPay и кредитни/дебитни карти може да осигури ключово предимство.

Например ако продавате подаръци е важно да предоставите възможност за предварително заплащане на поръчката от клиента и доставката и директно на получателя.

Както знаете според наредба Н-18 от 13 декември 2006 година – онлайн магазините могат да работят и без касов апарат, стига да получават плащания от лицензирани пощенски оператори, под формата на пощенски парични преводи.

Тъй като вече повече от 7 години работим така със собствените си онлайн магазини, сме добре запознати с това как да започнете да приемате наложените си платежи, плащанията с карти и други по този удобен начин и с удоволствие ще ви спестим главоболията за закупуване и поддръжка на касов апарат.

Ще отделим особено внимание и подробно ще обсъдим с Вас и ще обясним методите за плащане, за да ви помогнем да решите кои от тях са най-удачни за вашият бизнес модел и ще ги интегрираме в онлайн магазина ви.

Може да добавяте неограничен брой категории, продукти, страници и публикации

С помощта на административния панел на онлайн магазина си Вие ще имате пълен контрол върху съдържанието му. Ще можете сами да добавяте новите си продукти, категории, страници и публикации, да качвате картинки и да вмъквате видеа и най-хубавото е, че нямате ограничение. Може да добавите толкова колкото искате.

Разбира се, в случай, че не искате сами да вършите тази работа може да ни наемете, за да правим това вместо вас.

Създаване на контактна страница с интерактивна карта, свързана с Google Maps

Контактна страница с Google карта

Контактната страница е една от важните страници на сайта ви. От там клиентите и посетителите на онлайн магазина ще се свързват с вас, при възникнали въпроси и проблеми.

В случай, че имате и стационарен обект, в който обслужвате клиентите си и на място ние ще се погрижим да Ви създадем профил в портала Google My Business и да свържем местоположението на бизнеса ви с интерактивна Google карта, която да се визуализира на контактната ви страница.

През профила, който ще създадем в Google My Business, клиентите ви не само ще виждат стационарното местоположение на магазина ви (ако има такова), но ще могат и да оставят отзиви за бизнеса ви.

Разбира се, формите в един онлайн магазин могат да са повече от една. Например ще създадем добре оформена форма за връщане на продукти и рекламации, на съответната за това страница в магазина ви, както и всяка друга форма, която е необходима за бизнеса ви.

Създаване и свързване на профили в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter

Изработка на онлайн магазин - създаване на профили в социалните мрежи

Както се досещате социалните мрежи са доста силен сигнал, както за посетителите ви, така и за търсачките.

Затова в базовият си пакет за изработка на онлайн магазин сме включили създаването на профили в трите най-използвани социални мрежи в момента – Facebook, Instagram и Twitter.

Като след направата и оптимизирането на профилите ще ги свържем помежду им и със сайта ви, за да извлечете максимална полза от тях.

Накрая ще ви дадем основни насоки относно публикациите и поддръжката на новите ви социални канали.

Двойна защита срещу СПАМ и хакерски атаки

Защита от спам и хакерски атаки

Спамът и хакерските атаки са ежедневие, когато имате уеб сайт или онлайн магазин. Това не трябва да ви плаши, а по-скоро да ви окуражава да подобрявате защитата си.

Защитата на онлайн магазина ви е изключително важна и ние ще се погрим да го направим максимално защитен.

За целта най-важното условие е да се използва доверен и защитен хостинг, на който да се помести новият ви сайт.

Ние работим с две от най-добрите хостинг компании на българският пазар, които до момента не са ни разочаровали.

Ще настроим и разширение за локална защитна стена, която да блокира зловредните атаки още преди да са достъпили сървъра ви.

Ще включим и настроим Google Recaptcha на страниците за вход и регистрация, за да спрем напълно Brute-Force атаките.

За да се преборим с email спамът, ще настроим SpamAssassin на сървърно ниво.

За допълнителна защита ще включим и двуфакторна идентификация за всички администратори и редактори на онлайн магазина, за да се избегне вход от неуторизирани устройства.

Безплатна инсталация и настройка на SSL сертификат

Към цената на хостинг планът си ще получите и безплатно SSL сертификат. Този сертификат е допълнителна защита за вас и вашите посетители. Той криптира връзката между сайта ви и посетителите и предпазва личните им данни.

SSL сертификатът също е един от факторите за класирането на сайта ви в Google, което ще ви донесе още допълнителни ползи.

Настройка на мейл сървър и мейл клиент

Правилната настройка на мейл сървърът ви осигурява безпроблемна доставка на всички имейли, които разпраща сайта ви. Това са имейлите за нова поръчка, имейлите за създаване на нов профил, маркетинг имейли и други служебни имейли. Тук задължително ще настроим всички протоколи за разпращане на имейли, а именно – SPF записи, DKIM и DMARC.

Крайният резултат е, че ще имате безпроблемен служебен имейл, включващ домейна на сайта ви. Например, нашият служебен имейл е: office@webseo.bg

Използването на имейл, включващ името на сайта е важно, както за клиентите ви, така и за вашите партньори, с които ще комуникирате от името на бизнеса си. Затова, оставете ни да се погрижим за правилната му настройка.

Съвместимост с регламента за защита на личните данни – GDPR

Изработка на онлайн магазин - съвместим с GDPR

Може би сте запознати с регламента за защита на личните данни, който влезе в сила от 25-ти май 2018 година.

Регламента не бива да ви плаши, той е създаден, за да бъде информиран потребителят за личните данни, които се изискват от него.

Тъй като онлайн магазините събират значително количество лични данни, за да могат да осъществяват доставките си е изключително важни те да са изрядни, спрямо регламента.

А най-важното е да информират потребителите си, преди да съберат каквито и да било лични данни от тях, както и да ги защитят максимално добре, след това.

Ние ще се погрижим новият ви онлайн проект да покрие изискванията на регламента за защита на личните данни.

Изработване на карта на онлайн магазина (sitemap)

Картата на онлайн магазина представлява XML таблица, която включва всички страници, продукти, категории и т.н. Картата на сайта също се свързва с Google Search Console, за да информира търсачката за новите страници на онлайн магазина ви максимално бързо, а Google от своя страна да се погрижи да ги индексира максимално бързо и безпроблемно.

Ние ще създадем за вашият онлайн магазин напълно динамична карта на сайта, която ще се обновява автоматично с добавянето на всяко ново съдържание. Тя също автоматично ще се обхожда от Google Search Console, което ще доведе до безпроблемно и бързо индексиране на всяко ново съдържание, което създадете.

Уроци за работа със системата на онлайн магазина

След като завършим изработката на онлайн магазина ви ще отделим час и половина, в който ще ви обясним подробно как да работите с новата си система за управление на съдържанието.

Ще ви научим на всичко необходимо за да създавате качествено и оптимизирано съдържание за онлайн магазина си.

Какво НЕ включва базовата цена за изработка на онлайн магазин

Както казахме в началото на страницата базовата цена за изработка на онлайн магазин, базиран на WordPress и WooCommerce е 2999лв. с ДДС. Тази цена включва почти всичко, от което се нуждаете, за да започнете своя онлайн бизнес с един престижен и оптимизиран уеб сайт, с изключение на следните неща:

Хостинг и домейн на онлайн магазина

Хостинг и домейн за онлайн магазин

Базовата ни цена за изработка на онлайн магазин не включва закупуването на хостинг и домейн за сайта.

Тези услуги се заплащат на годишна база, като домейн с разширение .BG е около 60лв. с ДДС на година, домейн с разширение .COM, .NET, .ORG, .BIZ и т.н. излиза около 30лв. на година.

Хостингът на онлайн магазина е по избор на клиента. Разбира се, ние ще предложим вариант, с които работим и знаем, че предлагат качествена услуга, като VPS.bg , където хостингът ще ви струва около 144лв. с ДДС на година, а ако поръчате от този линк: https://www.vps.bg/aff/b396760fd5e7164b, ще получите 33% отстъпка от избраният от Вас хостинг план, която ще важи завинаги и при подновяването му.

Повече за това защо да изберете VPS.bg може да прочетете тук.

Обновления на WordPress, темата и разширенията на онлайн магазина

Обновяването на системата WordPress, темата на сайта и всички разширения на месечна база е важно както за сигурността на онлайн магазина, така и за функционалността му.

Ние ще ви обясним как да правите това сами, но понякога след дадено обновление се изискват по-специални технически умения, тъй като не всички разширения са направени да работят добре едно с друго. Хубаво е да правите резервно копие на файловете и базата данни на сайта си преди да обновите системата или разширенията, за да се избегнат проблеми.

Затова ние винаги тестваме всяко обновление на изолирана среда, преди да го направим на вашият сайт.

За да поддържаме сайта ви обновен, да извършваме постоянен мониторинг на сървъра Ви и да комуникираме със системните администратори на хостинга вместо вас цената е 369лв. на месец с ДДС.

Допълнителни функционалности

Допълнителни Функционалности на Онлайн Магазина

Както вече прочетохте, повечето неща за успешен онлайн магазин за включени в базовата цена за изработка. Въпреки това можем да предложим всякакви допълнителни функционалности, както преди да е създаден онлайн магазина, така и на по-късен етап от развитието му.

В следващите редове ще се постарая да изброя повечето функционалности, които успешно сме имплементирали и са донесли успех на клиентите ни.

Програма за лоялни клиенти

Програмата за лоялни клиенти, представлява система, която позволява на регистрираните ви клиенти да трупат промо точки за направени предишни покупки, за регистрация, за оставяне на отзив за продукт и др. След това потребителя може да се завърне на сайта ви и да използва тези точки, като отстъпка от следваща поръчка.

В практиката ни това разширение се оказа доста успешно, тъй като успя да увеличи броя на върналите се на сайта посетители с 10% и да задържи доволните клиенти.

Имейл за изоставена количка в онлайн магазина

Друга функционалност, която е подходяща за онлайн магазин, който вече има солидна база от посетители е изпращането на имейл, при оставени в количката продукти и незавършена поръчка.

Всеки път щом някой добави нещо в количката си и въведе имейла си се записва процес, който след определено време изпраща на посетителя подкана да завърши поръчката си.

Инсталиране на Facebook Pixel и Google Ads Tag

Една от най-важните функционалности, която не искате да пропускате, в случай, че някога смятате да рекламирате в Google или Facebook.

Инсталирането на пиксел за Facebook свързва всеки ваш посетител с профила му в социалната мрежа. От събраните данни може да създадете аудитория, на която да рекламирате нещата, които вече са разгледали в сайта ви и подобни на тях продукти.

Google Ads Tag прави почти същото, само че тук рекламите се показват на посетителите ви, когато достъпят друг сайт с Google Adsense реклами.

Практиката ни показва, че възвращаемостта от Facebook и Google рекламите при инсталиран пиксел е почти двойна, спрямо другите реклами, така че тази функционалност е изключително важна за Вашият бизнес, в случай, че използвате  тези невероятни канали за онлайн реклама.

Имейл известие за оставяне на отзив за вече закупен продукт

Последното разширение, на което искам да обърна внимание е имейл известието за оставяне на отзив за вече закупен продукт.

В случай, че искате да събирате отзиви от реалните си купувачи това разширение ще повиши оставените ревюта за вашият онлайн магазин с до 400%. Разширението изпраща имейл известие до всеки клиент със завършена поръчка, една седмица след поръчката, за да ви оцени.

Други разширения

Разбира се, съществуват още хиляди разширения и функционалности, които може да добавите към онлайн магазина си. Тук сме изброили само най-често добавяните.

В случай, че искате да добавите нещо, което го няма в гореизброените възможности, свържете се с нас за да измислим начин за реализацията на идеята ви.

Направи запитване

Направи запитване за изработка на уеб сайт, онлайн магазин или SEO оптимизация на вече съществуващ проект.

 

Направи запитване