Изработка на уеб сайт от WebSEO.bg

В днешно време всеки, който се занимава сериозно с бизнес знае колко важно е онлайн присъствието на предлаганите от него стоки и услуги. Трудно е обаче да бъдем навсякъде и да сме компетентни във всяка област, затова си наемаме счетоводители, работници, а защо не и уеб дизайнери, които да свършат времеотнемащата и непосилна за нас работа, докато ние се занимаваме с по-важни задачи.

Видове уеб сайтове, които предлагаме

r

Изработка на информационен сайт

Както подсказва наименованието, това е сайт, който предоставя информация за даден продукт или услуга. Към тези сайтове спадат и сайтове на хотели и къщи за гости.

Изработка на фирмен сайт

Фирменият сайт е подобен на информационният, но той може да бъде както само информация и мисия на фирмата, така и нейното официално Интернет представителство.

Изработка на личен сайт (блог)

Това е сайт с нестопанска цел, където  собственикът публикува интересни и любопитни статии, свързани с хобито или професията му.

Ако искате да си направите сайт, който не спада към изброените видове, може да се свържете с нас от тук, за да обсъдим варианти за неговата реализация.

Какво включва базовата цена за изработка на уеб сайт?

Искате изработка на качествен уеб сайт на ниска цена? Ние сме тук, за да ви помогнем в това начинание!

Базовата цена, която предлагаме за изработка на информационен, корпоративен или личен уеб сайт е 999лв. с включено ДДС и тя включва:

Модерен дизайн, с който да се отличавате от конкуренцията

В днешно време дизайнът на сайта е едно от най-подценяваните, но и едно от най-важните условия за неговия успех. И това не е така само от потребителска гледна точка. Посетителите на сайта ще оценят дизайна му по неговата “приятна за окото” визия и наличието на удобна функционалност (като възможност за търсене и сегментиране на информацията в сайта; лесен и удобен процес за събиране на заявки; възможност за коментиране и др.) Но освен от посетителите му, дизайнът на сайта ще бъде оценяван и от търсачките, които съобразно този и много други фактори, ще прецени на кое място да посътави сайта в резултатите си.

Красивият и удобен сайт, както за мобилни устройства, така и за компютри и таблети се оказва изключително важен за класирането в Google.

Значението на дизайна за класирането на сайтовете стана особено актуална тема в края на 2018 година. Тогава Google пусна т.н. “първоначално индексиране на сайтовете за мобилни устройства”. Това означава, че ботът на търсачката, който преминава през сайта ви, вече ще вижда първо мобилната му версия, а след това тази за настолни компютри. Тоест, мобилната версия на сайта вече придобива по-голяма тежест в класирането на търсачката, отколкото тази за настолни компютри.

Това се очакваше, понеже през последните години наблюдаваме висок ръст на потребителите от мобилни устройства. Затова е от ключово значение изработката на уеб сайта ви да бъде съобразена с изискванията за мобилност.

  • Мобилни устройства 75% 75%
  • Настолни компютри 25% 25%

75% от всички потребители идват на сайта ви от телефон или таблет и само 25% от настолни компютри.

Затова ние ще направим един модерен, адаптивен (Responsive) дизайн за Вашия сайт, който да е лесен и удобен, както за настолни компютри, така и за мобилни телефони и таблети.

Може да тествате дали сайтът ви е удобен за мобилни устройства, през инструмента на Google – Mobile Friendly Test Tool от тук: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Удобен административен панел на български език

Административен панел на български език

По своя начин на направа и ползване от собственика им, уеб сайтовете биват статични и динамични. Ние изработваме изцяло динамични уеб сайтове, направени на платформата WordPress. Повече за самата платформа и защо трябва да изберете нея за вашия уеб сайт, може да прочетете тук.

Основната разлика между статичните и динамичните уеб сайтове е, че при динамичните разполагате с удобен, административен панел, от който да управлявате съдържанието на сайта.

През административния панел ще имате възможност да добавяте неограничен брой нови страници на сайта, мултимедийно съдържание (снимки и видео) и публикации, както и да редактирате с лекота вече съществуващите.

Изработка на фирмено лого и избор на подходящи цветове за сайта

Изработката на фирмено лого и подборът на подходящи цветове за сайта ви не са лесна задача. Те са свързани с изглаждането на правилен имидж на бранда, съобразен с характера и целите на бизнеса и изпращане на точните послания към неговите клиенти и партньори. Според своята конкретна тематика, сайтовете от различни пазарни ниши, целят създаването на различни внушения чрез дизайна си. Така например, сайт, който представя услугите на адвокатска кантора трябва да вдъхва доверие, професионализъм и сериозност с дизайна си. Докато сайт за скокове с парашут трябва да изглежда авантюристично, безстрашно и забавно, което ще се постигне именно с избора на правилен дизайн и формено лого с подходящите цветове и символика.

Изработката на лого, което да вдъхва доверие у клиентите и изборът на цветове за сайта, които да не са натрапващи и да си подхождат, са сред основните критерии в изграждането на позитивно възприятие за марката.

Затова е много важно да се доверите на професионалисти, които да създадат правилно имиджа на вашият бизнес в интернет.

SEO оптимизация за по-добро класиране на уеб сайта ви в Google

SEO Оптимизация на сайт

Всички големи търсачки, като Google, Yahoo, Bing, Yandex и т.н. класират различните сайтове, като определят качеството им по предварително зададени критерии. Това класиране не е същото, като платените резултати от търсенето и не включва плащане към съответната търсачка.

Google, който е най-използваната търсачка в България, а и в света използва над 200+ фактора, за да прецени кой сайт е достоен да се класира по-добре от конкурентите в съответната ниша. Затова е много важно да се направи пълен одит на съдържанието на сайта и да се покрият всички фактори, определящи позиционирането му.

Факторите за класиране в Google се разделят на вътрешни и външни. Вътрешните фактори засягат оптимизирането на вътрешните страници на сайта, така че да подскажат на търсачката, за кои ключови думи искате да се класират.

Външните фактори са второстепенни, но също са от изключителна важност при по-конкурентните ниши. Към външните фактори се отнасят социалните сигнали, връзки (линкове) към сайта, потребителски ревюта в други сайтове и други. Затова външните фактори се смятат за по-трудни за покриване от сайтове, но за сметка на това носят голямо предимство.

Нашият базов пакет за изработка на сайт включва пълна вътрешна SEO оптимизация на до 20 страници в уеб сайта и обяснение как да оптимизирате бъдещите си страници и публикации. Пакетът включва също и базова въшна оптимизация, която се състои от създаването на социални профили и регистрация в 4 от най-важните за България директории.

Това е напълно достатъчно, за да се класирате на добри позиции за по-голямата част от дългите ключови думи, описващи различни аспекти на бизнеса ви.

Оптимизация на скоростта на зареждане на страниците

Оптимизация на скоростта на страниците

Скоростта на зареждането на целия уеб сайт е следващият от най-важните фактори за органичното му класиране в Google.

Скоростта на сайта ви зависи от избора на подходящ хостинг, от правилната настройка на кеша, от избора на добре кодирани разширения и тема и т.н.

От Google са разработили няколко инструмента, с които може да тествате скоростта на сайта си безплатно:

Първият инструмент е PageSpeed Insights. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Имайте впредвид, че PageSpeed Insights, на Google тества за преминати успешно оптимизационни техники на кода и изображенията на сайта, а не конкретно времето за зареждане на страниците, което е по-важната част.

За тестване конкретно на времето за зареждане на страниците може да използвате теста за скорост на браузъра Opera, както и другия инструмент на Googlehttps://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-gb/feature/testmysite/

Още полезни инструменти за тестване на скоростта и ефективността на кеша са: https://tools.pingdom.com/ и www.webpagetest.org

Последното нещо, което трябва да се има впредвид, е че тези инструменти тестват скоростта на сайта Ви от локации извън България, което може да се отрази върху реалната оценка на скоростта, тъй като сървърите, които използваме са разположени в България. Затова най-реалният тест за скорост е тестът на Opera браузър, който се извършва от вашия собствен IP адрес.

Нашият екип е особено взискателен към скоростта на сайтовете, които правим и както може да видите, нашият собствен сайт (webseo.bg) зарежда за около половин секунда, което го прави един от най-бързите сайтове в страната.

Интеграция на Google Analytics и Google Search Console

Интеграция на Google Analytics и Google Search Console

Интегрирането на Google Analytics на сайта ви е важна стъпка, за да можете да проследявате посетителите си и действията, които те извършват на него.

С помощта на Google Analytics ще имате свой собствен, безплатен софтуер, с който да анализирате аудиторията си и да виждате от къде хората влизат и напускат сайта Ви, както и много други статистически данни, до които иначе няма да имате достъп.

Разбира се има няколко начина за инсталиране на Google Analytics, като част от тях значително забавят работата на сайта.

Както отбелязахме в предната точка скоростта е един от най-важните фактори за класирането ви. Ние ще интегрираме кода на Google Analytics, така, че той да не забавя работата на сайта. Кода ще зарежда асинхронно и след като всичко друго на страницата вече е заредило, за да не пречи на работата на посетителите.

Другият важен инструмент на Google, който задължително трябва да се свърже с всеки сайт, който иска бързо индексиране и обхождане на страниците му е Google Search Console. С помощта на този инструмент и картата на сайта, за която ще говорим след малко, може да бъдете сигурни, че страниците ви ще се индексират максимално бързо, след публикуването им.

Ние ще настроим и интегрираме и двата инструмента по възможно най-добрият начин, съобразено с целите на уеб сайта ви. Също така ще ви обясним как да ги използвате, за да извлечете максимална полза от тях.

Ще можете да създавате неограничен брой страници и публикации

Както вече споменахме сайта Ви ще е изграден на най-използваната система за изграждане на сайтове – WordPress. Поради тази причина освен, че ще можем лесно да надграждаме сайта и да добавяме нови функционалности към него, когато е необходимо вие ще можете сами да създавате неограничени на брой страници и публикации, с лекота.

Създаване на атрактивна контактна страница с Google карта, с вашето местоположение

Контактна страница с Google карта

Контактната страница на един сайт е мястото, от където хората могат да се свържат с бизнеса ви. Било то за запитване, относно услугите, които предлагате, за реклама, при проблем и др.

Много често контактната страница се посещава от посетителите, когато се опитват да разберат къде е физическият обект на сайта (ако има такъв). Затова е важно тази страница да е направена добре, да е в тематиката на сайта и да зарежда Google карта с локацията на бизнеса ви.

За да се случи това първо трябва да се направи и оптимизира Google My Business профил, който да се верифицира, с помощта на писмо по пощата, в рамките на 14 дни.

След това бизнесът Ви ще е достъпен в Google Карти и клиентите ви ще могат да оставят оценки за него в Google My Business.

Освен това ние ще свържем профила ви с новия ви сайт, като позволим динамично да се извлича карта на местоположението ви на контактната страница. Също ще ви съдействаме за направа на Google My Business страница, ако все още нямате такава.

Създаване и настройка на профили в социалните мрежи: Facebook, Twitter, Instagram

Изработка на уеб сайт - създаване на профили в социалните мрежи

Социалните мрежи и по-конкретно Facebook, Instagram и Twitter създават, както силни социални сигнали, така и доверие у посетителите.

Важно е и тези профили да са правилно оптимизирани и свързани, както помежду си, така и със самият сайт.

Затова сме включили тази нелека задача в базовият си пакет за изработка на сайт. Като освен това ще ви дадем насоки за правилното време за публикации, на база аудиторията и тематиката на сайта ви, както и съвети как да трупате натурални последователи.

Създаване на карта на сайта (Sitemap)

Картата на сайта (sitemap) представлява XML списък с всички страници и публикации в него. Картата, която ние ще създадем за вашият сайт ще е напълно динамична, което ще рече, че новите страници и публикации, които създавате ще се добавят автоматично към нея.

Картата на сайта също трябва да бъде включена във файла Robots.txt и добавена към Google Search Console. По този начин ще сте сигурни, че новите страници и публикации, които добавяте ще се индексират възможно най-бързо.

Съвместимост с новият регламент за обработка на личните данни – GDPR

Изработка на сайт - съвместим с GDPR

Както знаете от 25-ти май 2018 година влезе в сила нов регламент за защита на личните данни.

В случай, че правите сайт, който не е онлайн магазин, а просто информационен сайт, фирмен сайт, сайт за представяне на предлагани услуги и т.н. при Вас регламента е със значително по-лек характер.

Това е така, защото сайта ви ще обработва много по-малко лични данни, в сравнение с личните данни, които обработват повечето онлайн магазини.

Ние, разбира се, ще сайта ви напълно съвместим с GDPR.

Настройка на мейл сървър и мейл клиент

Правилната настройка на мейл сървърът на сайта ви осигурява безпроблемно изпращане и получаване на email-и от/до избран от вас имейл, включващ вашият собствен домейн.

Например, нашият работен email е: office@webseo.bg

Смятаме, че използването на email от домейнът на сайта изглежда престижно, както за потребителите, така и за вашите партньори и други лица, с които ще осъществявате бизнес кореспонденция.

Защита от спам и двойна защита срещу хакерски атаки

Защита от спам и хакерски атаки

Защитата на сайта и имейлът ви са от ключово значение за вашият бизнес.

Защитата на сайта започва от хостинга, затова ние ще ви помогнем за правилен избор на сигурен и наджежден хостинг доставчик, снабден със защита от хакерски атаки на ниво сървър.

Ще настроим SpamAssassin, за да не бъдете притеснявани от спам имейли или поне по-голямата част от тях.

След това ще инсталираме и настроим система за двуфакторно удостоверяване на сайта Ви, която ще е активна за Вас и за всички потребители с административни права.

Ще активираме и допълнителни защити на контактните страници и на всички страници, които могат да бъдат уязвими. Ще настроим и Google Recaptcha, която да предпази от зловредни опити за налучкване на паролите ви.

Безплатно инсталиране на SSL сертификат

С хостинг планът си ще получите безплатно SSL сертификат. Този сертификат криптира връзката между потребителя и вас и осигурява допълнителна защита.

SSL сертификатът, всъщност е и един от факторите за класирането на сайта Ви в Google и това го прави изключително важен за всеки уеб сайт.

Уроци за работа с CMS системата на сайта

След като изготвим сайта Ви ще отделим 1 час, в който подробно ще ви обясним как да работите с новата си система за управление на съдържанието.

Ще ви запознаем с методите на създаване на съдържание, добрите практики за оптимизиране на бъдещите Ви страници и публикации, както и ще споделим няколко инструмента за правилно оптимизиране на картинките в новият ви уеб сайт.

Какво не включва базовата цена за изработка на уеб сайт

Както споменахме в началото, базовата цена за изработка на WordPress уеб сайт е 999лв. с ДДС и тя включва до голяма степен всичко, от което се нуждаете за начало, с изключение на следните неща:

Хостинг и домейн на сайта

Хостинг и домейн за уеб сайт

Тъй като хостингът и домейнът на един уеб сайт се заплащат на годишна база те няма как да бъдат включени в изработката на самият сайт.

Хостинг компанията, с която работим е VPS.bg, като цените за стартов пакет споделен хостинг започват от 144лв. на година с ДДС, като в тези цени е включен и SSL сертификат за сайта ви. А ако поръчате хостинг от нашият партньорски линк: https://www.vps.bg/aff/b396760fd5e7164b ще получите и допълнителни 30% отстъпка от Вашият хостинг план, която ще важи и при подновяването му. 

Защо препоръчваме точно VPS.bg за хостинг услуги и какво ги различава от конкуренцията, може да прочетете тук.

Цената на домейнът варира от 30лв. за година, за домейн с .com разширение до 60лв. за годидна, за домейн с .bg разширение.

Поддръжка на обновленията на темата и разширенията и постоянен мониторинг

Поддръжката на сайта ви включва обновлението на системата, темата и разширенията му на месечна база, както и мониторинг на статуса на сървъра и комуникация с хостинг компанията, в случай на грешки и повреди. Най-общо казано това е пълното администриране на вашият уеб сайт.

Ние с удоволствие ще ви обясним как да обновявате сайта си и да преглеждате сървъра си за необичайни натоварвания и други грешки.

В случай, че не искате да правите това и искате да го прехвърлите на нас цената за услугата е 249лв. на месец с ДДС.

Направи запитване

Направи запитване за изработка на уеб сайт, онлайн магазин или SEO оптимизация на вече съществуващ проект.

 

Направи запитване